Friluftsliv
Waldemarsbo Efterskole logo

Waldemarsbo Efterskole

Friluftslinjen kan vælges i 1.periode (august-december)


Friluftsliv er et linjefag hvor der bliver gået til den! Friluftsliv vil med garanti udfordre dig, men du bliver ført sikkert og professionelt igennem aktiviteterne.

På linjefaget har vi fokus på fysisk og mental styrke. Vi skal ved hjælp af styrketræning, yoga og mindfulness blive robuste til vinterbadning ved stranden. Vi har aktiviteter til vands og til lands, så du skal kunne lide at være udendørs og være klædt på til det.
Når vi er ved vandet, fokuserer vi på sikkerhed og du skal lære at svømme i havet med våddragt og redningsvest. Vi leger og laver redningsøvelser i kano/havkajak og når vejret er godt sejler vi en tur.


Vi træner vores kondition og mentale udholdenhed ved at ”give den gas” på mountainbike i skovene omkring os.

Du får mulighed for at deltage i træklatring, hvor vi bruger sikkerhedsudstyr så vi kan komme helt til tops. Nyd udsigten inden at du rapeller ned igen.


På skolen har vi egne shelters og bålplads. Vi lærer at hugge brænde, tænde bål og lave mad over ilden. Vi går ture og undersøger hvilke spiselige planter og svampe vi kan bruge i vores bålmad.

Når vi ikke er ude kigger vi på landkort, søkort og orienteringskort. Vi taler om navigation og brugen af GPS og kompas. Førstehjælp og livredning er også en naturlig del af friluftsliv.

Frihed og frisk luft er livet!

Waldemarsbo Efterskole, Hylleholtvej 6, 4654 Faxe Ladeplads Tlf. 56716388

E-mail: waldemarsbo@waldemarsbo.dk